COVID-19 regulamin

Drodzy Goście, bezpieczeństwo Państwa i pracowników hotelu, jest dla nas najważniejsze W. związku z pandemią COVID-19 wprowadziliśmy dodatkowe zasady bezpieczeństwa i higieny, opracowane w oparciu o wytyczne Ministerstwa Rozwoju i Głównego Inspektoratu Sanitarnego, tak, aby pobyt w naszym obiekcie był bezpieczny i komfortowy.

Poniżej przedstawiamy szereg informacji praktycznych, dotyczących bieżącego funkcjonowania Hotelu Karolinka**

Strefy ogólnodostępne

  1. Prosimy o zwrócenie uwagi na wszelkie informacje rozlokowane na terenie hotelu.
  2. W częściach wspólnych wprowadziliśmy nakaz korzystania z maseczek. Prosimy o dopełnienie obowiązku noszenia maseczek na terenie hotelu.
  3. Prosimy o zachowanie przepisowego, 1,5-metrowego dystansu między Państwem a innymi Gośćmi oraz pracownikami hotelu zarówno w recepcji jak i w pozostałych przestrzeniach ogólnodostępnych.
  4. W miejscach ogólnodostępnych hotelu rozlokowane zostały dozowniki ze środkami do dezynfekcji rąk i instrukcją prawidłowej dezynfekcji rąk. Prosimy o korzystanie z udostępnionych środków przy każdym wejściu do poszczególnych przestrzeni. Ze szczególną dokładnością dezynfekujemy windy oraz toalety, poręcze na klatkach schodowych w częściach wspólnych. W toaletach ogólnodostępnych znajdą Państwo mydło antybakteryjne, środek do dezynfekcji rąk, instrukcję dotyczącą mycia rąk, zdejmowania i zakładania rękawiczek oraz maseczki.
  5. W naszym obiekcie Goście maja dostęp do informacji i instrukcji bezpieczeństwa zastosowanych w związku z COVID-19 dostępnych na tablicy informacyjnej w lobby Hotelu.
  6. Regularnie przeprowadzamy dezynfekcje i wietrzenie przestrzeni hotelowych.

Recepcja

  1. W trosce o nasze wspólne bezpieczeństwo i zdrowie, przed rozpoczęcie meldunku dokonujemy pomiaru temperatury Gości. W przypadku wystąpienia podwyższonej temperatury, minimum 38 stopni (przy pomiarze termometrem bezdotykowym) lub innych widocznych objawów takich jak kaszel, katar, duszności, problemy z oddychaniem Pracownik Recepcji ma prawo nie zameldować Gościa.
  2. Do Recepcji podejść można tylko i wyłącznie w maseczce oraz po uprzednim zdezynfekowaniu dłoni. W tym celu przed Hotelem oraz w obszarze recepcji przygotowaliśmy płyny dezynfekujące, prosimy o ich użycie przed przystąpieniem do meldowania.
  3. Goście są oddzieleni od pracownika Recepcji płyta z tworzywa plexi.
  4. Do Recepcji zapraszamy tylko 1 osobę, która zamelduje wszystkie pozostałe osoby, z którymi przyjechała.
  5. Wyznaczyliśmy miejsca do zatrzymania się osób oczekujących na obsługę recepcji w odległościach co 2 metry.
  6. Podczas meldunku prosimy o podpisanie oświadczenia o stanie zdrowia oraz o stosowaniu się do obowiązujących procedur bezpieczeństwa w obiekcie. W przypadku odmowy podpisania oświadczeń Pracownik Recepcji ma obowiązek odstąpienia od procesu meldunku.
  7. Blat recepcji, terminale płatnicze i inne powierzchnie ogólnodostępne są regularnie dezynfekowane przez pracowników.
  8. Recepcja prowadzi sprzedaż produktów ochrony: rękawiczki, maseczki.
  9. W recepcji dostępne są numery telefonów do stacji sanitarno-epidemiologicznej oraz służb medycznych.
  10. Zachęcamy do dokonywania opłat bezgotówkowo.

Pokoje

  1. Pokoje sprzątane są według nowo obowiązujących procedur sanitarnych uwzględniających wzmożoną dezynfekcję urządzeń, przedmiotów wyposażenia oraz powierzchni dotykowych będących w pokoju.
  2. Personel sprzątający wyposażony jest w maseczki i jednorazowe rękawiczki, które są utylizowane po zakończeniu sprzątania danego pokoju.
  3. Po każdym pobycie pokój jest obowiązkowo wietrzony, na życzenia Gości przed planowanym przyjazdem ozonowany (za dodatkową opłatą) po wcześniejszym zgłoszeniu.
  4. Serwis pokoi jak również bieżące usterki odbywa się tylko na życzenie Gościa pod jego nieobecność w godzinach 10:00-12:00 po uprzednim zgłoszeniu w Recepcji Hotelu.
  5. W trosce o bezpieczeństwo Gości usunęliśmy z pokoi wszelkie zbędne przedmioty, informatory i dekoracje.
  6. Pościel i ręczniki, prane są w temperaturze 60oC z dodatkiem odpowiednich detergentów.

Usługi Gastronomiczne

  1. Codziennie wietrzymy salę jadalnianą.
  2. Przed wejściem do Sali jadalnianej udostępniliśmy dozowniki z płynem dezynfekującym, a Gości prosimy o dezynfekcję rąk.
  3. Pracownicy wykonują swoje obowiązki wyposażeni w maseczki ochronne oraz jednorazowe rękawiczki.
  4. W Hotelu obowiązuje nakaz noszenia maseczek, wchodząc na teren Sali jadalnianej prosimy stosowanie obowiązujących wytycznych tj. noszenie maseczek, korzystanie z jednorazowych rękawiczek.
  5. Ograniczona zostaje liczba osób spożywających posiłki do 30% (nie wliczane są osoby zaszczepione)
  6. Dezynfekujemy stoliki, krzesła po każdym Gościu.
  7. W przypadku zajętych wszystkich udostępnionych stolików prosimy o oczekiwanie na zwolniony stolik przed salą jadalnianą.
  8. Śniadanie dostępne w godz.08:00-10:00, obiadokolacja w godz. 17:00-18:30
  9. Posiłki oraz ciepłe napoje serwujemy na porcelanowej zastawie. Zapewniamy sztućce oraz szkło do napoi zimnych, które regularnie wyparzane.
  10. Brudna zastawa ze stołów jest zbierana podczas nieobecności gościa przy stoliku.

Bowling, Bilard

  1. Przed wejściem do pomieszczeń kręgielni, bilard rozlokowane zostały dozowniki ze środkami do dezynfekcji rąk i instrukcją prawidłowej dezynfekcji rąk. Prosimy o korzystanie z udostępnionych środków przy każdym wejściu do poszczególnych przestrzeni.
  2. Rezerwacja kręgielni, bilard odbywa się na wyłączność, rezerwacja w recepcji z odstępem na dezynfekcje pomieszczeń.
  3. Nie udostępniamy butów bowlingowych, Gościom zalecamy grę w sportowym obuwiu z białą podeszwą.

Pracownicy

  1. Wśród naszych pracowników wdrożone zostały odpowiednie procedury. Zgodnie z wytycznymi Ministerstwa Zdrowia i GIS. Kierownictwo hotelu regularnie sprawdza temperaturę przebywających na terenie obiektu pracowników. Do obsługi Gości, dopuszczone są jedynie osoby bez niepokojących symptomów chorobowych, zabezpieczone w środki ochrony osobistej, takie jak maseczki, jednorazowe rękawiczki.